Rukometaši PSG-a slavili u Zagrebu

Izabranici Veselina Vujovića nisu uspjeli iznenaditi

Rukometaši PSG-a slavili u Zagrebu

A. Beganović

U prvom susretu 11. kola grupe A Lige prava za rukometaše PSG je u Zagrebu bio bolji od Pvog plinarskog društva Zagreb (25:23).

Francuski PSG je u Zagrebu opravdao ulogu favorita i na kraju je zasluženo slavio, iako za izabranike Noke Serdarušića susret nije počeo onako kako su očekivali.

Zagreb je nošen podrškom s tribina sjajno otvorio meč i poveo je 3:0. Međutim, ubrzo se bude gosti iz Francuske i preokreću rezultat u svoju korist, a na odmor su otišli sa pet golova viška (15:10).

U drugom dijelu izabranici Veselina Vujovića su zaigrali mnogo boljem, pogotovo u odbrani, ali dobru igru u odbrani nije pratio napad, tako da na kraju ipak nisu imali snage za preokret.

Kod PSG-a je najefikasniji bio Hansen sa sedam, dok su kod Zagreba najučinkovitiji bili Mandalić sa pet, te Pavlović, Horvat i Šebetić sa po tri pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi