Rukometašice Borca prvakinje BiH

Osice dominiraju

Rukometašice Borca prvakinje BiH

Adnan Beganović

Sinoć su odigrane utakmice posljednjeg 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a novi-stari prvak je banjalučki Borac.

Naime, u posljednjem, 22. kolu Premijer lige BiH Borac je u Banjoj Luci pobijedio Knežopoljku sa 43:24 i došao do šestog uzastopnog naslova.

Banjalučanke su sezonu okončale sa 20 pobjeda i dva poraza, odnosno 60 bodova, koliko ima i drugoplasirana Mira. No, Borac je do prvog mjesta došao zahvaljujući boljem omjeru u međusobnim susretima.

Premijer ligu napuštaju Knežopoljka i Hrasnica.

Banjalučke Osice kao prvoplasirane, te Mira kao drugoplasirana predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u Kupu EHF, Zrinjski će kao finalist Kupa BiH igrati u Kupu pobjednika kupova, dok će Ilidža i Ljubuški našu zemlju predstavljati u Challenge kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.