Rukometašice Budućnosti za ponos Crne Gore

U finalu protiv mađarske ekipe Gyori

Rukometašice Budućnosti za ponos Crne Gore

A. Beganović

U finalu Lige prvaka za rukometašice igrat će mađarski Gyori i crnogorska Budućnost.

Mađarka ekipa jučer je pred svojim navijačima sa 31:23 savladala rumunjsku Valceu, te je tako nadoknadila četiri gola zaoostataka iz prvog susreta (35:31).

Rukometašice Budućnosti i u drugom polufinalnom susretu bile su bolje od aktuelnih evropskih prvakinja, rukometašica Larvika (23:13).

Nakon pobjede u Norveškoj (22:20), večeras su u Podgorici rukometašice crnogorske ekipa slavile sa ubjedljivih 23:13 i tako su se po prvi put u historiji plasirale u finale Lige prvaka.

Tokom svih 60 minuta izabranice Dragana Adžića bile su mnogo bolje, a dupke puna Morača mogla je uživati u majstorijama Bojane Popović i njenih saigračica.

Upravo je pomenuta Popović, koja je pet puta osvajala Ligu prvaka, sa sedam golova bila najefikasnija kod Budućnosti, dok je četiri postigla Maja Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti