Rukometašice Gruda i Zrinjskog igrale za pomoć maloj Ani

Humanitarna utakmica

Rukometašice Gruda i Zrinjskog igrale za pomoć maloj Ani

Edmir Škorić

U Grudama je u četvrtak navečer odigrna humanitarna utakmica između domaćih rukometašica i rukometašica Zrinjskog.

Rukometašice Gruda i Zrinjskog igrale su za malu Anu Glavaš, djevojčicu koja će u julu napuniti tri godine i koja je rođena s jednim kromosomom x više, ima tzv. triple x sindrom, te zbog toga zaotaje u razvoju.

Njena majka ostala je bez posla jer se morala njoj posvetiti i njena porodica nalazi se u teškoj situaciji. Pomoć, kakvu-takvu, pružile su rukometašice Gruda i Zrinjskog, odigravši utakmicu revijalnog karaktera.

Naravno, rezultat je u drugom planu, ali eto spomenimo da su Mostarke slavile rezultatom 31:30. Sav prihod od prodanih ulaznica doniran je za malu Anu. Firma Autoherc poklonila je automobil kako bi pomogla oboljeloj djevojčici. 

Kako javlja portal Hercegovina.info, prodano je 1979 ulaznica i prikupljeno je 8950 KM. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.