Rukometašice Mire i Borca uvjerljive

Premijer liga BiH za rukometašice

Rukometašice Mire i Borca uvjerljive

M. Skaka

Dvije vodeće ekipe na tabeli Premijer lige BiH za rukometašice, Mira i Borac jučer su u svojim utakmicama bez većih problema stigli do pobjede.

Rukometašice Mire na gostovanju kod Jedinstva bile su sigurne i sa 19:35 ubilježile novu pobjedu. Domaća ekipa pružila je solidan odmor u prvom poluvremenu kada je rezultat glasio 12:18, ali su u nastavku igračice Jedinstva uspjele zabiti samo 7 golova.

U Banjaluci, igrala se slična utakmica. Rukometašice Lokomotive držale su se u igri u prvom dijelu nakon kojeg su imale koliko-toliko aktivan rezultat (19:13), ali nastavak je donio odličnu igru Borca i samo 8 golova Lokomotive, pa je konačan rezutlat glasio 41:25.

Preostala su još dva susreta u 15. kolu Prvenstva BiH za rukometašice. Zrinjski će protiv Knežpoljke igrati u srijedu, 4. aprila u 17:30, dok termin odigravanja susreta Hrasnica - Živinice još nije poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.