Bh. rukometašice u Rumuniji otvaraju novi ciklus kvalifikacija
FOTO: RSBiH

Teška grupa

Bh. rukometašice u Rumuniji otvaraju novi ciklus kvalifikacija

Haris Zilić

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara kvalifikacioni ciklus za EURO 2024. godine. Novi veliki izazov za naše djevojke.

Nakon više od decenije naše djevojke igraju glavne kvalifikacije za jedno veliko takmičenje.

U prethodna dva ciklusa igrali smo pretkvalifikacije.

Prvo smo u grupi bili drugoplasirnai iz Grčke, a ispred Italije i Latvije, dok smo u prošlom ciklusu u dvomeču pretkvaliifkacija eliminisani od Grčke.

Sudbina je htjela da i u glavnim kvalifikacijama jedan od protivnika bude selekcija Grčke.

Pored Grčke naše djevojke su još u grupi s Rumunijom i Hrvatskom, selekcijama koje su apsolutne favoritkinje. Dvije prvoplasirane selekcije idu direktno na EURO, kao i četiri najbolje trećeplasirane.

Oglasi

Naše djevojke sutra u Rumuniji igraju prvi meč protiv favorizovanog domaćina, a u subotu u Cazinu dočekujemo Hrvatsku.

U kvalifikacije ulazimo sa novim selektorom Adnanom Bašićem, a naš tim je danas otuputovao u Rumuniju.

Za oktobarske mečeve kvalifikacije selektor bašić na računa na ove igračice:

Anica Gudelj (Corona Brasov), Anisa Selimović (Hadžići), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK), Amela Džakmić (Čair Skoplje), Desier Kolašinac (SG Kappel Windeck), Armina Isić (CS Dacia Mioveni), Sara Bašić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin HB07), Adelisa Dautović (Krajina), Slađana Andrić (Borac), Matea Šumelj (Grude), Nejra Cerić (Krivaja), Azra Topčić (Krajina).

Duel Rumunija - Bosna i Hercegovina igra se u srijedu 11. oktobra sa početkom u 16:30 u Mioveniju.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
izgubitce dvaest razlike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi