Rukometašice Želje kažnjene

Zbog napuštanja parketa u meču sa Katarinom

Rukometašice Želje kažnjene

Utakmica 20. kola ženske rukometne Premijer lige BiH između Katarine i Željezničara, igrana u Mostaru, nikad nije završena. Željine rukometašice napustile su parket prije kraja, a iz Rukometnog saveza BiH danas je stigla i kazna.

Rukometašice sarajevskog Željezničara, nezadovoljne suđenjem, napustile su parket dvorane u Mostaru na gostovanju kod Katarine u okviru 20. kola ženske rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Komesar takmičenja pri Rukometnom savezu BiH Srećko Tomić odlučio je ovaj susret registrovati službenim rezultatom 10:0 u korist mostarske ekipe, a shodno propozicijama takmičenja, oduzet je bod ŽRK Željezničaru.

O odluci komesara takmičenja Srećka Tomića, iz Željezničara kažu:

Nećemo se žaliti jer u stvari i nemamo kome. Samo je jedno sigurno, ukoliko u bilo kojoj narednoj utakmici Željo bude pokraden od strane sudija opet ćemo uraditi isto. Pokrenućemo inicijativu, a već imamo usmenu podršku većine klubova, da se od naredne sezone ukine funkcija komesara takmičenja i da se sve vrati na savez, jer doista je smiješno da komesar takmičenja bude neko koje na čelu kluba iz tog istog takmičenja. U našem slučaju se radi o čovjeku (Srećko Tomić op.a.) koji je alfa i omega Ljubuškog. Željo je klub bogate tradicije i jedini klub koji nikad nije odustao od evropskih takmičenja, pa ako su bitnije sudije i komesari od klubova mi ćemo se jednostavno ugasiti“, rekao je predsjednik ŽRK Željezničar Senad Muharemović za SportSport.ba.

Osim toga, sarajevske plave su i novačno kažnjene sa 1.000 km. Željo ima pravo na žalbu na ovu odluku u roku od sedam dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.