Rukometašice Zrinjskog nove prvakinje Bosne i Hercegovine

Rukometašice Zrinjskog nove prvakinje Bosne i Hercegovine

Adnan Beganović

Pobjedom nad Goraždem (27:23) u 20. kolu Premijer lige rukometašice Zrinjskog su i teoretski osigurale naslov najbolje bosanskohercegovačke ekipe.

Dva kola prije kraja prvenstva mostarske Plemkinje su stigle do titule. Večeras su u Goraždu nadigrale domaću ekipu, te su tako još jednom pokazale da su trenutno najbolja ženska ekipa u našoj zemlji.

Do nove pobjede Zrinjski su vodile Andrea Prusina sa 10, te Ivana Mlakić sa četiri pogotka, dok su kod Goražda najefikasnije bile Amina Odžaković sa osam, te Dora Vrdoljak sa šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.