Protiv Estonije večeras bez prava na kiks

Susret se igra u Bugojnu

Protiv Estonije večeras bez prava na kiks

S. Mlaćo
Rukometna reprezentacija naše zemlje večeras će protiv Estonije tražiti prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Prije par dana poraženi smo u Estoniji 24:21, a svakako da se radi o rezultatu koji je malo ko u našoj selekciji očekivao. Sada nam je potrebna pobjeda kako bi ostali u igri da izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, a važno je i da slavimo sa prednošću većom od tri gola razlike.

"Prvo poluvrijeme u Estoniji možemo biti zadovoljni, ali onda je uslijedilo naše najlošije poluvrijeme u ove četiri godine. Taj naš napad nije funkcionisao u drugom dijelu. Imali smo ogromnih problema, nismo našli rješenje u igri sedam na šest. Ispalo je tako, ne možemo biti ni blizu zadovoljni", rekao je selektor naše reprezentacije Bilal Šuman, dodavši:

"Sutra imamo novu utakmicu. Iskoristili smo ovo vrijeme, odradili smo nekoliko treninga, imamo nekoliko video analiza. Ova utakmica je od velike važnosti i nadam se da ćemo uspjeti ispraviti greške i da ćemo pobijediti više od tri razlike, to je naš cilj i to je plan".

Meč u Bugojnu igra se od 20 sati. Prava je šteta što neće biti dozvoljeno prisustvo publike s obzirom da bi Kulturno sportski centar u tom gradu bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi