Rukometni savez BiH će pomoći HŽRK Zrinjski

Ipak, ima i onih koji su spremni pomoći

Rukometni savez BiH će pomoći HŽRK Zrinjski

Adnan Beganović

Rukometašice mostarskog Zrinjskog jedno su od najprijatnijih osvježenja bosanskohercegovačkog klupskog sporta u tekućoj godini. Naime, Plemkinje su jesenje prvakinje naše zemlje, a u Challenge Cupu su se plasirale među 16 najboljih ekipa.

Međutim, za sjajne rezultati ovog sportskog kolektiva u našoj državi malo ko mari, tako da su mostarske rukometašice oba susrete šesnaestine finala Challenge Cupa morale igrati u Austriji zbog manjih finansijskih troškova.

"Mi smo u prošloj godini bili domaćini kvalifikacionog turnira Challenge Cupa, no finansijski nismo dobro prošli, pa smo ove sezone morali oba susreta igrati na gostujućem terenu. Imamo sjajnu ekipu, cure koje žive sport, ali za nas u ovoj državi niko nema sluha. Sjajni rezultati se izgleda najmanje cijene", za SportSport.ba govori predsjednik Plemkinja, Dragam Pinjuh.

U osmini finala Challenge Cupa Zrinjski će snage odmjeriti sa makedonskim Kumanovom.

"Imamo veliku priliku da se plasiramo među osam najboljih ekipa u ovom evropskom takmičenju i siguran sam da će cure dati sve od sebe kako bismo se na kraju svi zajedno radovali. Do danas sam bio uvjeren da ćemo i ova dva susreta morati igrati van Mostara, ali osmijeh na lice mi je vratio generalni tajnik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Smajo Karačić. Razgovarao sam danas sa njim i obećao nam je pomoći. Nakon ovog razgovora sam nogo optimističniji, no sasvim sigurno će nam trebati pomoći i od opštinskih, kantonalnih i federalnih vlasti. Generalni tajnik RSBiH zaslužuje svaku pohvalu jer razumije u kakvoj smo situaciji, no ponavljam, trebat će nam pomoći i sa drugih strana", govori Pinjuh.

"Mislim da se svi zajedno moramo potruditi kako bismo ženski rukomet vratili na mjesto koje mu pripada. Ne samo klupski, nego i reprezentativni. Razumijem ja da je finansijska situacija teška i da nije lako pronaći novčana sredstva, ali svim rukometnim radnicima to treba biti prioritetni zadatak", zaključio je Pinjuh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti