Rukometni savez BiH pred gašenjem!
Teška situacija za rukometnu reprezentaciju dodatno se usložnjava, igrači su najmanji krivci

Nova generalna sekretarica razočarana

Rukometni savez BiH pred gašenjem!

Nije Leila Hairlahović otkrila toplu vodu. Samo joj je trabalo malo pa da zaključi ono što je već dugo mnogima poznato. Novi generalni sekretar ili, da budemo gender korektni, nova generalna sekretarica, nakon nešto više od mjesec i na osnovu onoga šta se desilo protiv Švicarske zaključila je da se Rukometni savez nalazi pred kolapsom.

Mali milion je razloga, samo čudo improvizacije održava našu reprezentaciju u životu, a i mnogi igrači toga su svjesni. Ne samo da je problem finansijske prirode, već smo organizaciono i stručno na najnižim mogućim granama.

Registriraju li utakmicu sa Švicarskom postignutim rezultatom, ili nas izbace, više nije ni bitno. Pitanje je kako ćemo odigrati te utakmice baraža u junu. Ukoliko pak epilog slučaja "Nuić" bude finansijska kazna - pitanje je kako će Savez to platiti.

“ID broj i naš blokirani račun sve koči, ne možemo nigdje. Imamo samo obećanja, ukoliko to ne riješimo u skorije vrijeme, nećemo ni u baraž”, kazala je za Nezavisne generalni sekretar RS BiH Lejla Hairlahović, koja je na ovu funkciju stigla u decembru prošle godine.

“Do sada smo nekako improvizovali i uspjeli završiti kvalifikacije, ali to više neće moći. Svi rokovi su probijeni, šaljemo urgenciju Vladi FBiH i Vijeću ministara da na bilo koji način riješe ovaj problem kako bismo imali prohodan račun. Nek neko presudi na ovaj ili onaj način, jer ovo se već previše oduljilo. Početkom februara će zasjedati Izvršni odbor, a naznake u medijima o našem gašenju vrlo su izvjesne. Nećemo moći organizovati takmičenja unutar BiH, prelazni rok, a kamoli veća takmičenja kao što je baraž”, ističe prvi operativac RS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi