Rukometni turnir na OI 2024 seli na teniski teren Philippe-Chatrier?

Francuzi već počeli pripreme

Rukometni turnir na OI 2024 seli na teniski teren Philippe-Chatrier?

A. Čaušević

Ljetne Olimpijske igre 2024. godine bit će održani u Parizu, a rukometni turnir mogao bi biti odigran na kompleksu Roland Garrosa. 

Organizatori su zbog koronavirusa već smanjili budžet za 10 %, na raspolaganju će imati ukupno 400 miliona eura što znači da će biti izgrađen manji broj borilišta i dvorana od planiranog.

Tražit će se alternativna rješenja, a jedna od prvih ideja je da se rukometni turnir umjesto u novoj dvorani održi na terenu Philippe-Chatrier.

Teren Philippe-Chatrier će u međuvremenu biti rekonstruisan, pokretna krovna konstrukcija je već postavljenja, dok će kapacitet će iznositi 15.000.

Ukoliko se ova odluka uvaži teniski turnir će biti odigran na terenu Suzanne-Llengle, drugom najvećem terenu kompleksa Roland Garros.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi