Rutenka: Ne mislite valjda da je naš predsjednik lud?

U Bjelorusiji se sport igra bez ikakvih mjera opreznosti

Rutenka: Ne mislite valjda da je naš predsjednik lud?

Sergej Rutenka najbolji je rukometaš Bjelorusije svih vremena i jedan od svakako najvećih igrača ovog sporta uopće.

Ovaj rukometaš legenda je Barcelone a danas se nalazi kod kuće u Bjelorusiji - jedinoj eurospkoj zemlji koja je uvjerena da koronavirusa gotovo pa nema.

Ovih dana Rutenka je svojim španjolskim prijateljima poslao poruku iz Minska u kojoj je rekao slijedeće:

"U potpunosti vjerujem vladi Bjelorusije jer znam da poduzima sve potrebne mjere. Moja majka je doktorica i objašnjene su mi sve mjere i protokoli kako se ponašati ako se virus pojavi. Bio sam u Bergamu 20. februara, prijavio sam to i odmah mi je napravljen test koji je bio negativan. Inače, u slučajnu pozitivnog testa protokoli su vrlo strogi. Ne bih rekao da je naš predsjednik lud. Igra hokej kako bi svima pokazao da je sve normalno. Šaljem puno ohrabrenja Španjolcima odavde i nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu" - kazao je legendarni Bjelorus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi