Šabanović: Favoriti smo protiv Kaustika

Bosna SO u osmini finala KPK

Šabanović: Favoriti smo protiv Kaustika

Rukometašima sarajevske Bosne Sunce osiguranje predstoje dvije utakmice sezone u petak i nedelju protiv ruskog Kaustika u okviru osmine finala Kupa pobjednika kupova.

Bez obzira što će „studenti“ obje utakmice odigrati pred svojim navijačima u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, u taboru sarajevske ekipe svjesni su težine zadatka koji je pred njima, jer je Kaustik veoma kvalitetan sastav, koji trenutno zauzima drugo mjesto u vrlo jakoj ruskoj rukometnoj Superligi.

Na današnjoj konferenciji za medije golman aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Adnan Šabanović istakao je kako je ekipa prošla kroz naporne pripreme, te da potpuno spremna dočekuje dvomeč sa Kaustikom.

„Proteklih mjesec dana prošli smo kroz izuzetno naporne pripreme, koje su išle u tri faze. Tokom priprema smo podigli fizičku snagu i odigrali nekoliko kontrolnih utakmica kroz koje smo usavršavali tehniku i uigranost. Mislim da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, te da Kaustik dočekujemo potpuno spremni i bez povreda“, kazao je golman sarajevske ekipe.

Šabanović smatra da je Bosna SO, bez obzira na snagu Kaustika, ipak blagi favorit u susretima osmine finala Kupa pobjednika kupova.

-    Igramo na svom terenu, pred svojim navijačima i to nam sigurno daje ulogu blagih favorita protiv Kaustika. Rusi, međutim, u Sarajevo sasvim sigurno neće doći kao turisti pa očekujem vrlo teško utakmicu, dodao je Šabanović.

Prva utakmica osmine finala Kupa pobjednika kupova između Bosne Sunce osiguranje i Kaustika na programu je u petak, u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.