Šabanović uspješniji od Vražalića i Vranješa

U derbiju kola Atletico bolji od Ademara

Šabanović uspješniji od Vražalića i Vranješa

A. Beganović

U derbiju 14. kola španskog rukometnog prvenstva Atletico Madrid našeg Adnana Šabanovića, je kao gost savladao Ademar Leon (29:28), čije boje brane bh. internacionalci Faruk Vražalić i Vladimir Vranješ.

Derbi 14. kola španskog rukometnog prvenstva opravdao je očekivanja, a nakon 60 minuta bespoštedne borbe više razloga za slavlje imali su rukometaši momčadi iz Madrida. Slavio je Atletico sa 29:28, te se tako vratio na pobjedničke staze nakon nedjeljnog poraza od Barcelone.

Sa po šest postignutih golova najefikasniji kod pobjedničke momčadi bili su Markussen i Aguinagalde, a naš internacionalac Adnan Šabanović nije imao svoju noć, odnosno od 17 upućenih udaraca ka golu Atletica uspio je ukrotiti samo dva.

S druge strane, kod Ademara najefikasniji su bili Ruesga sa deset, te Gutierrez sa pet golova, dok je Vražalić postigao tri, a Vranješ se nije uspio upisati u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.