Sanja Bajgorić: Ove cure pobjeđuju i znanjem i zajedništvom!
Prostorije Sportskog Saveza grada Mostara bile su mjestom upriličenja press konferencije ženske juniorske rukometne reprezentacije

Press ženske rukometne juniorske reprezentacije

Sanja Bajgorić: Ove cure pobjeđuju i znanjem i zajedništvom!

Danas je u prostorijama Sportskog Saveza grada Mostara održana press konferencija ženske juniorske rukometne reprezentacije koja će tri dana boraviti u Mostaru na mini pripremama tijekom kojih će se 29 djevojaka boriti za nacionalni dres te za EP u Bugarskoj.

Okupljenim novinarima obratili su se izbornica Sanja Bajgorić, koordinatorica reprezentacije Zlata Zubac, igračica Jovana Ilić te član UO rukometnog Saveza Zoran Trlin. Zlata Zubac koordinatorica svih ženskih selekcija pri Savezu otvorila je pressicu slijedećim riječima:

"Ovdje smo na kratkim, mini pripremama koje predstavljaju jedan kontinuitet rada ove U-18 selekcije" - otpočela je Zubac te nastavila:- "Uspjeli smo nakon dugo vremena napraviti i pokrenuti ženske  reprezentacije u svim uzrastima. Napravljen je plan i program rada i sada je vrijeme da djevojke dobiju priliku da rade, formirani su stožeri U-18, U-16 i U-14 selekcija i iznimno smo zadovoljni zasada odrađenim poslom.

Član UO RSBiH Zoran Trlin je dodao:

"Nakon dugo godina i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja koje smo imali prije ove godine smo uspjeli spojiti dvije vezane aktivnosti računajući ovo okupljanje i nastup u Tuzli u sklopu priprema za EP B divizije koje će se održati u Bugarskoj. Odlučili smo još prije godinu dana da nećemo selektirati seniorski tim nego da idemo s ovom reprezentacijom i još mlađim uzrastima. Godinama ćemo automatski dobiti seniorke i stava smo da je bolje krenuti od nule".

"Što se tiče ovog ciklusa i aktivnosti pred nama pokušat ćemo djevojkama osigurati što bolje uvjete za rad obzirom da se zna da je RSBiH u velikim problemima. Mislim da ćemo uspješno završiti ovaj ciklus i nastupiti na prvenstvu u Bugarskoj i pritom ne sumnjam da će stručni stožer osigurati kvalitetan nastup i dobar rezultat. Zahvalio bih se svima koji su se uključili da se održe ove pripreme, posebno lokalnoj zajednici koja je prepoznala potrebu za ovim" - istakao je Trlin.

Izbornica Sanja Bajgorić se nadovezala na sve riječima:

"Ono što je najvažnije jeste da je juniorska reprezentacija napokon ostvarila jedan kontinuitet u radu. Od samog starta prošle godine i okupljanja u Grudama do odlaska na pripreme u Lukavac i učešće na EHF Trophy Cupu zadržao se kontinuitet i ciklus koji smo planirali nastavljen je u Mostaru".

"Ono što je najvažnije je da su se pozivu odazvale apsolutno sve djevojke. Zahvalila bi se svim klubovima na suradnji i na podršci koju nam daju u realizaciji ovog programa. Trenutno je tu 28 djevojaka od koje su tri ozlijeđene i ovo je jedan sistematski red gdje ćemo nakon ovog okupljanja napraviti jedan uži izbor djevojaka koje će krenuti u dalje pripreme za EP. To ne umanjuje značaj i vrijednost koje se neće pojaviti na narednom okupljanju" - rekla je Bajgorić i dodala: - "Ima nas iz svih krajeva zemlje. Ono što je uvijek spominjem je da ovu reprezentaciju čine zajedništvo i drugarstvo te timski rad i volja za dokazivanjem i postizanjem dobrih rezultata. 

"Cure su to demosntrirale u Tuzli. Ne smijemo zaboraviti da su one prije Trophy Cupa na okupu bile samo 10 dana. I na tom kupu pored njihovog znanja pobijedilo je njihovo zajedništvo. Poslije svega sama sebi postavljam pitanje da li se uz ovo sve što sam nabrojala može napraviti dobar rezultat, a ja mislim da može. Ono što je pozitivno je da je na treningu sjajna atmosfera i da su uvjeti za rad odlični. Savez je obezbijedio sve i ne nedostaje nam ništa da napravimo dobar proces treninga. Sa svojim pomoćnikom Vladimirom Suvajcem imam zadatak da na njih prenesemo svo svoje znanje a na njima da to pokažu na utakmicama" - rekla je izbornica naše U-18 selekcije Mostarka Sanja Bajgorić.

Jovana Ilić, reprezenativka BiH bila je nešto kraća u izlaganju:

"Iznimno mi je drago što smo nastavili s okupljanjima i treninzima nakon Trophy Cupa u Tuzli" - otpočela je Ilić koja je proglašena najprespektivnijom rukometašicom u BiH i nastavila: - "Ono što je najvažnije je, kao što je izbornica rekla, da nas krasi to zajedništvo, druženje i sjajna atmosfera na treninzima. Jako dobro i kvalitetno se radi, imamo sve što nam treba i zahvaljujem se svima onima koji su nam pomogli kako u svoje ime tako i u ime svih ostalih djevojaka - poručila je Ilić.

Djevojke će u Mostaru ostati do nedjelje, a EP B divizije koje je krajnji cilj ove reprezentacije održat će se u junu mjesecu u bugarskom gradu Varni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi