Sara Arsić van terena najmanje šest mjeseci

Sara Arsić van terena najmanje šest mjeseci

A. Beganović

Jedna od najtalentovanijih mladih bh. rukometašica, Sara Arsić, inače igračica ŽRK Borac, u ponedjeljak je podvrgnuta operativnom zahvatu prednjih križnih ligamenata koljena, tako da će s terena odsustvovati najmanje šest mjeseci.

Nekadašnja kadetska reprezentativka naše zemlje povrijedila je prednje križne ligamente koljena, te je bila primorana otići "pod nož". Iako se radi o dosta teškoj povredi, mlada rukometašica Borca uvjerena je da će se svojoj velikoj ljubavi, rukometu, vratiti još bolja.

"U ponedjeljak sam operisana, a sada mi slijedi dugotrajni proces oporavka. Svjesna sam svega, odnosno da mi predstoji velika borba kako bih se na teren vratila što bolja, ali sam u isto vrijeme i uvjerena da ću u tome uspjeti. Mnogo mi znači i podrška mojih prijateljica i porodice. Prve prognoze govore da će mi za oporavak trebati oko osam mjeseci, no nekako sam uvjerena da ću se i prije vratiti na teren", za SportSport.ba kaže mlada rukometašica Borca.

Rukometašice Borca po svemu sudeći neće uspjeti odbraniti titulu najbolje bh. ekipe.

"Zrinjski se nalazi na korak do titule, a mi ćemo pokušati osvojiti Kup, mada ni tu nismo favoritkinje. Međutim, nije sve tako crno, odnosno u ovoj sezoni priliku je dobilo mnogo mladih igračica Borca, tako da u narednoj sezoni možemo očekivati i bolje rezultate. U Banjoj Luci se uvijek dobro radilo sa mladim rukometašicama i mislim da je rad sa mladim u ovim teškim finansijskim vremenima jedini isprava put", zaključuje Sara Arsić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti