Saračević preuzima RK Čelik
Zlatko Saračević, legenda banjalučkog i hrvatskog rukometa

Legenda rukometa u Zenici

Saračević preuzima RK Čelik

Proslavljeni rukometaš Zlatko Saračević postaće novi trener RK Čelik iz Zenice koji će naredne sezone nastupati u Premijer ligi BiH.

Saračević je obišao novi sportski kompleks, Arenu i nije krio oduševljenje onim što je zatekao. Do preuzimanja klupe novog člana bh. elite dijele ga praktično minute.

Saračević je već vodio dva treninga, a za Dnevni Avaz je kazao:

«Obaviću tri treninga s ekipom. Želim se uvjeriti u igrački potencijal. Klub mora dovesti pojačanja, a to su konstatirali i čelni ljudi. Moram istaći da sam impresioniran onim što sam vidio. Uvjeti za rad su fenomenalni. U blizini Arene je i atletski stadion», kazao je Saračević za Avaz, koji je najavio da će pogledati snimke prošlosezonskih utakmica Čelika.

Da je vrlo ozbiljno shvatio mogućnost angažmana u Čeliku, svjedoči i činjenica da je doveo kondicionog trenera Roka Paleka, koji testira fizičko stanje i kapacitet zeničkih rukometaša.

Saračević je Banjalučanin, a za selekciju Hrvatske je osvojio zlatnu medalju 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti. Tada je u timu bio i Irfan Smailagić, takođe Banjalučanin, koji je od nedavno novi strateg RK BosnaSO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.