Šarić i društvo pali na Parkenu

Kopenhagen očitao lekciju Barceloni

Šarić i društvo pali na Parkenu

Adnan Beganović

Večeras je u Kopenhagenu na fudbalskom stadionu Parken pred 21.300 gledalaca odigran prvi četvrtfinalni susret Lige prvaka.

Domaći Kopenhagen je u svim elemntima rukometne igre nadigrao aktuelnog prvaka Evrope, Barcelonu, i na kraju je zasluženo slavio sa 29:23.

Rukometaši Kopenhagena su u sjajnoj atmosferi nadigrali Barcelonu i pred revanš susret stekli su sasvim solidnu prednost od šest golova.

Od samog početka domaći su bili bolji i sredinom prvog dijela imali su prednost od tri gola (6:3), no nakon minute odmora Barcelona se vraća (6:6), ali niti u jednom trenutku nije uspjela povesti.

U samom finišu Kopenhagen opet ubacuju u brzinu više, pa na odmor odlazi sa viškom od pet golova (16:11).

U drugom dijelu na domaći su ponovo bili na visini zadatka, što se ne može reći za aktuelnog evropskog prvaka, koji na kraju krajeva može biti zadovoljan konačnim rezultatom.

Kod danske momčadi najefikasniji je bio Hansen sa 8 postignutih golova, dok je Nagy sa 6 golova, koje je postigao u drugom poluvremenu, bio najefikasniji kod Barcelone.

Nas golu španjolske momčadi stajao je naš internacionalac Danijel Šarićm no nije branio u skladu sa svojim mogućnostima, dok je s druge strane Hvidt briljirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.