Šarić: Legla je nagrada od Rosela

Barcelona u polufinalu protiv Lowena

Šarić: Legla je nagrada od Rosela

Adnan Beganović

U završnici rukometne Lige prvaka snage će odmjeriti Barcelona i Lowen, te HSV i Ciudad Raeal, a Bosnu i Hercegovinu će na završnom turniru predstavljati sjajni golman katalonske momčadi Danijel Šarić.

Bosanskohercegovački reprezentativac je po ocjenama rukometnih stručnjaka najzaslužniji za plasman Barcelone među četiri najbolje evropske momčadi.

U četvrtfinalu Lige prvaka Barcelona je bila bolja od Kiela, a najzaslužniji za veliki trijumf katalonske momčadi bio je naš reprezentativac Danijel Šarić.

"Odlično smo se pripremali za revanš susret sa Kielom. Zaustavili smo im brzu realizaciju, napad odigrali strpljivo, a Rutenka je u drugom poluvremenu bio fenomenalan. Cijelu sezonu čekamo da nam se konačno otvori i dočekali smo na najbolji mogući način", rekao je Šarić za Sportske novosti.

"Barcelona je veliki klub i uvijek želi na tron. Na utakmici sa Kielom u loži je bio i predsjednik Sandro Rosel, koji nas je nagradio za plasman u završnicu, a sprema i nagradu za vrh. Već se svi spremaju za veliku sedmicu kada je na rasporedu i finale fudbalske Lige prvaka. Na završnici nema favorita, mada njemačke momčadi pred domaćom publikom uvijek daju mnogo više", dodao je naš reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.