Šarić upisao 22 odbrane u trijumfu Barce

Asobal liga

Šarić upisao 22 odbrane u trijumfu Barce

Adnan Beganović

U okviru 24. kola španjolskaog rukometnog prvenstva Barcelona je pred svojim navijačima svladala Reyno de Navarru (34:28), a najzaslužniji za trijumf katalonske momčadi bio je Danijel Šarić, nadamo se novi golman naše reprezentacije.

Danijel Šarić opet je imao svoju noć. U trijumf Barcelone ugradio je 22 odbrane, a sjajnim odbranama dovodio je do "ludila" rukometaše Reyno de Navarra. Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Hansen sa 9 pogodaka, dok je kod gostiju sa također 9 pogodaka najučinkovitiji bio Nikčević.

Arrate je u veoma zanimljivom susretu svladao Antequeru (23:21) za koju igraju nekadašnji reprezentativci Bosne i Hercegovine, Branislav Obradović i Srđan Trivundža. Najefikasniji kod Arratea bio je Toro sa 5 postignutih pogodaka, dok je kod Antequere sa 7 pogodaka najučinkovitiji bio Luis Felipe. Obradović je postigao 1 pogodak, a Trivundža 3.

Labaro Toledo našeg reprezentativca Darka Martinovića poražen je kod kuće od Valladolida (20:24). Desni bek naše reprezentacije pružio je solidnu partiju i sa 4 pogotka bio je najbolji strijelac svoje momčadi. Kod Valladolida najefikasniji su bili Tvedten sa 7  i Rentero sa 5 pogodaka.

Ademar je na krilima sjajne igre Buntića i Bičanića svladao Pilotes Posadu. Hrvatski dvojac bio je nerješiva enigma za domaću odbranu i upravo su Buntić i Bičanić najzaslužniji za trijumf Ademara. Buntić je postigao 10, a Bičanić 9 pogodaka. Naš reprezentativac u redovima Ademara Nikola Prce nije bio u zapisniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.