Šarić utišao Arenu

Liga prvaka za rukometaše

Šarić utišao Arenu

Adnan Beganović

U okviru osmine finala rukometne Lige prvaka završena su tri susreta. Kolding i Montpellier su remizirali (26:26), Lowen je slavio u Valladolidu (30:29), dok je Barcelona u Zagrebu došla do rutinske pobjede (33:26).

Iako je Montpellier u duel sa Koldingom ušao sa namjerom da pitanje putnika u narednu fazu takmičenja riješi već u prvom susretu, ipak, to se nije desilo. Kolding, za kojeg na našu žalost zbog povrede već duže vremena ne igra Muhamed Toromanović, pružio je je sjajn otpor Karabatiću  i društvu. Nošeni velikom podrškom sa tribina rukometaši Koldinga prijatno su iznenadili francusku momčad, a nerješen ishod na kraju je i najrealniji. Kod Koldinga najefikasniji su bili Anders Oechsler sa 9 pogodaka i Lukas Karlsson sa 7, dok je kod Montpelliera sa 10 pogodaka najučinkovitiji bio Vid Kavtičnik.

Njemački Lowen, koji je u grupnoj fazi igrao protiv našeg šampiona, u prvom susretu osminefinala u Valladolidu je svladao istoimenu domaću momčad (30:29). Susret je bio neizvjestan tokom svih 60 minuta. Na odmor su Valladolid i Lowen otišli poravnati (14:14), a pobjeda od jednog gola razlike Lowenu ne znači siguran prolaz u narednu fazu takmičenja.

Barcelona, predvođena, nadamo se novim reprezentativnim golmanom Bosne i Hercegovine, u Zagrebu je već osigurala nastup u narednoj fazi takmičenja. Rukometaši katalonskog kluba od samog početka susreta bili su mnogo bolji, pa je njihov trijumf od sedam golova razlike i realan ishod susreta. Bh. internacionalac Danije Šarić bio je sjajan na golu Barcelone i jedan je od najzaslužnijih za uvjerljivu pobjedu njegovog tima, a samo u prvih 30 minuta susreta skupio je nevjerovatnih 15 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.