Šarić začarao mrežu

Prednost za Barcelonu, Kiel i HSV

Šarić začarao mrežu

Adnan Beganović

Danas su odigrana tri susreta četvrtfinala rukometne Lige prvaka, a prednosti pred revanše stekli su Barcelona, HSV i Kiel.

HSV je u derbiju četvrtfinala pred svojim navijačima s 4 gola razlike svladao Ciudad Real (26:22), te tako stekao solidnu prednost pred revanš susret. Najefikasniji u redovima njemačke momčadi bio je Lindberg sa 7 postignutih golova, dok je kod Ciudada sa također 7 golova najučinkovitiji bio Abalo.

Barcelona je pred svojim navijačima sa velikih 6 golova razlike pobijedila Veszprem (33:27), te tako došla na korak po plasmana na Final-Four.  Junak pobjede katalonske momčadi bio je, nadamo se, naš novi reprezentativac Danijel Šarić, koji je skupio 18 odbrana. S druge strane u dresu Veszprema solidno partiju odigrao je kapiten našeg nacionalnog tima Mirsad Terzić, koji je postigao 3 gola.

U njemačkom okršaju Kiel kao gost svladao Lowen (29:28). Omeyer na golu Kiela skupio je 18 odbrana, dok je Szmal na golu Lowena imao 17 uspješnih intervencija. Najefikasniji u redovima popularnih Zebri bili su Jicha sa 8 i Zeitz sa 5 postignutih golova, dok su kod Lowena najučinkovitiji bili Bielecki sa 10 i Myrhol sa 6 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.