Schaffhausen se pribojava Bosne SO

Švajcarci polovično zadovoljni žrijebom

Schaffhausen se pribojava Bosne SO

Švajcarska će u evropskim rukometnim kupovima imati četiri predstavnika, a prema analizama švajcarskih medija, najteži zadatak imaće protivnik Bosne SO Schaffhausen.

Iako posjetioci na rukometnoj web stranici www.handballworld.com veće šanse Schaffhausenu (52:48), donedavni igrač i sadašnji trener švajcarskog viceprvaka Petr Hrachovec, u svojoj izjavi za Schaffhauser Nachrichter, naglašava kako ih očekuje jako težak posao i da bi za njih prva utakmica mogla biti ključna.

"Nakon žrijeba možemo biti samo djelomično zadovoljni. Moram reći da nam je protivnik po mjeri. Bosna se pokazala kao veoma kvalitetna ekipa, pogotovo u susretima Lige prvaka protiv Doukasa i Svendborga. Osim toga, u osmini finala lagano su preskočili Kaustik i sigurno je da ih moramo poštovati i imati na umu činjenicu da protiv Bosanaca neće biti ni malo lako“, kazao je Hrachovec.

Trener švajcarske ekipe najviše se pribojava Nebojše Golića, za kojeg kaže kako ima veliko iskustvo iz njemačke Bundeslige, zatim reprezentativca Crne Gore Petra Kapisodu i nekadašnjeg igrača St. Otmara Ace Jonovskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.