Schwenke dao otkaz u Kielu
Uwe Scwenke (desno)

Afera namještanja potresa rukomet

Schwenke dao otkaz u Kielu

Uwe Schwenke podnio je ostavku na mjesto direktora rukometnog prvaka Njemačke Kiela, nakon optužbi da je direktno učestvovao u namještanju utakmica.

Njemačko tužliaštvo sumnjiči Schwenkea, zajedno sa Nokom Serdarušićem, da je namiještao utakmice. Sad već bivši direktor Kiela sve je optužbe odbacio i nazvao ih neosnovanima, ali nije mogao dati opravdanje za oko 120.000 eura sa računa Kiela.

Taj je novac uplaćen na račun Nenada Volarevića, direktora zagrebačke odjela Jadranskog osiguranja i to u dva navrata, a drugi put dva dana uoči finala Lige prvaka 2007. godine. Kiel je u tom bio bolji od ljutog rivala Flensburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.