SEHA u narednoj sezoni sa 12 ili 10 klubova

Bez Mađara i Slovenaca, Sloga, Borac i Izviđač iz BiH

SEHA u narednoj sezoni sa 12 ili 10 klubova

A. Beganović

U Zagrebu je danas održan sastanak svih saveza osnivača SEHA lige, a na istom je odlučeno da će se liga igrati i u narednoj sezoni.

Na današnjem sastanku je zaključeno da u narednoj sezoni SEHA liga mora ispunjavati standarde takmičenja donesene ranije, a posebno se to odnosi na termine odigravanja susreta.

Još uvijek se ne zna koliko će klubova igrati SEHA ligu, odnosno sve zavisi od predstavnika Srbije. Ukoliko oni pristanu (Partizan, Vojvodina) liga će brojati 12 klubova, a ukoliko ne pristanu liga će brojati 10 klubova.

Bosnu i Hercegovinu u SEHA ligi predstavljat će Borac, Sloga i Izviđač, a u ligi će učestvovati i Zagreb i NEXE (Hrvatska), Vardar PRO i Metalurg (Makedonija), Lovćen (Crna Gora), Tatran (Slovačka), Partizan?, Vojvodina? i Metaloplastika (Srbija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.