Selektor Srbije odabrao igrače za Svjetsko prvenstvo

Šest debitanata

Selektor Srbije odabrao igrače za Svjetsko prvenstvo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić odabrao je igrače koji će predstavljati susjede na Svjetskom prvenstvu.

Srbija će igrati u grupi sa Rusijom, Francuskom, Brazilom, Južnom Korejom i Nemačkom, a tri najbolje ekipe će izboriti plasman u glavnu fazu takmičenja.

Na Peruničićevom spisku za predstojeće Svjetsko prvenstvo se nalazi čak šestorica debitanata, a sa iskustvom na planetarnim takmičenjom samo su trojica.

"Nadam se da će igrači koje sam stavio na spisak predstaviti Srbiju na najbolji mogući način", poručio je selektor Srbije.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači:

Svetislav Verkić, Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Stefan Vujić, Ivan Mošić, Lazar Kukić, Nemanja Zelenović, Draško Nenadić, Nemanja Obradović, Vukašin Vorkapić, Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Zoran Nikolić, Mijajlo Marsenić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo će se, podsjećamo, održati u Danskoj i Njemačkoj u razdoblju od 10. do 27. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi