Senzacija u Skenderiji

Slatka osveta Smajlagića

Senzacija u Skenderiji

Adnan Beganović

U okviru 2. kola gripe D Lige prvaka, naš šampion Bosna BH Gas odigrao je neriješeno sa favoriziranim Zagrebom (26:26).

Izabranici Irfana Smajlagića iznenadili su rukometnu Evropu. U duelu sa favoriziranim Zagrebom, čiji je proračun veći od Bosninog najmanje pet puta, uspjeli su ostati neporaženi.

U prvom dijelu susreta vodila se prava "rovovska bitka". Obje momčadi su više pažnje poklanjali igri u odbrani, a rukometaši našeg predstavnika, onako kako su i najavljivali, ostavili su srce na terenu.

Niti jedna momčad u prvom dijelu nije stekla značajniju prednost, što govori da se radilo o izjednačenoj igri.

Početkom drugog dijela Zagreb je u dva navrata došao do viška od dva gola, no Studenti su se u oba navrata uspjeli vratiti.

U zadnjih pet minuta Bosna je ušla s golom prednosti, no nakon time outa Kljajića, njegovi izabranici prave seriju od 3:0 i tada se činilo da je pitanje pobjednika odlučeno.

Međutim, tako nisu mislili Studenti koji fantastičnom borbenošću uspjevaju doći do izjednačenja, a gol za senzacionalni bod Bosne postigao je Karačić iz sedmerca nekih 40-ak sekundi prije kraja.

Zagreb je imao napad za pobjedu, no nije ga iskoristio i slavlje Studenata i svih bh. zaljubljenika u rukomet, moglo je početi.

Ovaj susret pokazao je još jednom da je Bosna na pravom putu, te da je dolazak Irfana Smajlagića na klupu najbolji potez agilne uprave bh. kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.