Sigurne pobjede Aragona i San Antonia

Španjolsko rukometno prvenstvo

Sigurne pobjede Aragona i San Antonia

Adnan Beganović

U okviru 17. kola španjolskog rukometnog prvenstva sinoć su odigrana dva susreta. Aragon našeg Vukašina Stojanovića pred svojim navijačima pobijedio je Arrate (26:23), dok je San Antonio na gostovanju ubjedljivo svladao Alcobendas (34:22).

Aragon u kojem nastupa i bh. reprezentativac Vukašin Stojanović nastavio je sa dobrim partijama. U 17. kolu na svom terenu svladao je Arrate (26:23), a naš reprezentativac u ovu pobjedu ugradio je jedan pogodak. Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Arrhenius sa 5 i Maqueda sa 4 postignuta pogotka, dok je kod Arratea sa 9 pogodaka najučinkovitiji bio Toro.

San Antonio u 17. kolu gostovao je kod Alcobendasa te upisao ubjedljivu pobjedu (34:22). Do trijumfa San Antonio su predvodili Malmagro sa 8 i Nikolić sa 7 postignutih golova, dok je kod slabašnog domaćina bolji od ostalih bio Pešić koji je postigao 9 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.