Sigurne pobjede Jedinstva i Ilidže

Premijer liga za rukometašice

Sigurne pobjede Jedinstva i Ilidže

A. Beganović

Odigrana su dva susreta 17. kola Premijer lige za rukometašice, a do pobjeda su stigli Jedinstvo iz Brčkog i Ilidža.

Rukometašice Jedinstva su pred svojim navijačima bile bolje od Lokomotive iz Mostara (40:34). Tokom cijelog susreta domaće su bile u rezultatskoj prednosti i na kraju su sasvim zasluženo upisale ubjedljivu pobjedu.

Kod pobjedničke ekipe najefikasnije su bile Katić sa 8, te Stevanović sa 7 golova, dok su kod Lokomotive najučinkovitije bile Džafić sa 13, te Palikuća sa 6 golova.

Rukometašice Ilidže na gostovanju su sa ubjedljivih 38:24 pobijedile Knežopoljku, koja se nalazi na korak do ispadanja u niži rang.

Kod Ilidže najefikasnije su bile Mujagić sa 11, Bužo sa 7, te Škaljić sa 6 golova, a treba istaći da su na golu gošći briljirale Merdžanić i Muhić. S druge strane kod Knežopoljke najefikasnije su bile Mišić i Borojević sa po 6 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.