Sigurne pobjede Zagreba i Medveda

Liga prvaka za rukometaše

Sigurne pobjede Zagreba i Medveda

Adnan Beganović

Danas su odigrane dvije utakmice 1. kola grupne faze Lige prvaka za rukometaše. U grupi D Zagreb je bio ubjedljiv na gostovanju kod Constante (33:23), dok su u grupi C Čehovski Medvedi svladali danski AaB Handball (39:29).

Rukometaši Zagreba bez većih problema svladali su Constantu (33:23). Rumunjski predstavnik samo u prvih 10 minuta pružio je dostojan otpor Zagrebu, da bi potom sve bilo u znaku gostujuće momčadi. U 17 minuti Balić i društvo imali su pet golova prednosti, da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 15:9 za Zagreb.

U drugom dijelu Zagreb je ponovo bio mnogo bolji, pa je na kraju sasvim zasluženo stigao do uvjerljive pobjede (33:23). Najefikasniji igrač utakmice bio je Ljubo Vukić sa 13 pogodaka, dok je sjajnu partiju pružio i golman Marin Šego koji je skupio 19 odbrana.

Čehovski Medvedi su pred svojim navijačima u duelu sa AaB Handballom došli do sigurne pobjede. Od samog početka utakmice ruska momčad je diktirala tempo igre i već do odmora je rješila pitanje pobjednika (20:14). U drugom poluvremenu Medvedi su veoma brzo došli do prednosti od 10 golova koju su do kraja rutinskom igrom uspjeli sačuvati. Najefikasniji kod Medveda bili su Filipov sa 7 i Dibirov sa 6 postignutih pogodaka, dok su kod Handballa najefikasniji bili Lenartson sa 7 i Kristiansen sa 6 pogodaka.

Liga prvaka
Grupa C
Čehovski Medvedi - AaB Handball 39:29 (20:14)

Grupa D

Constanta - Zagreb 23:33 (9:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.