Sjajna Anna Vyakhireva odvela Rusiju u finale

Evropsko prvenstvo u Francuskoj

Sjajna Anna Vyakhireva odvela Rusiju u finale

Reprezentacija Rusije je opravdala ulogu favorita i protiv Rumunije izborila plasman u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Ruskinje su na kraju bez previše muke u polufinalnom ogledu savladale Rumuniju rezultatom 28:22.

U prvom poluvremenu se Rumunija dobro držala i bila u prednosti od gola ili dva većim dijelom istog. Međutim, u finišu prvog poluvremena Ruskinje stižu do preokreta, pa se na odmor otišlo rezultatom 16:15 za reprezentaciju Rusije.

Drugo poluvrijeme donijelo je dominaciju Rusije, koja je u finišu imala i +8, pa je na kraju lagano slavila pobjedu.

Fantastičnu partiju u reprezentaciji Rusije pružila je Anna Vyakhireva koja je postigla 13 golova.

Kod Rumunije je najefikasnija bila Dragut sa četiri gola.

Ruskinje će protivnika u finalu saznati nakon duela Holandije i Francuske koji je zakazan za 21:00 sati.

Polufinale Evropskog prvenstva:

Rusija - Rumunija 28:22

Rusija: Dmitrieva 1, Frolova 1, Kochetova, Kuznetsova 1, Makeeva 3, Malashenko, Managarova 3, Petrova, Samokhina 1, Sedoykina, Sen 4, Skorobogatchenko, Snopova, Sudakova 1, Vyakhireva 13.

Rumunija: Ardean-Elisei 1, Bacaoanu, Bazaliu1, Buceschi 3, Chiper 2, Dedu, Dragut 4, Dumanska 1, Florica 2, Geiger, Laslo 2, Perianu 3, Pintea 3, Polocoser, Ratiu, Udristioiu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije