Sjajna partija Terzića, poraz Veszprema

Liga prvaka za rukometaše

Sjajna partija Terzića, poraz Veszprema

Adnan Beganović

Pored duela Zagreba i Bosne danas su u okviru 7. kola Lige prvaka odigrane još četiri utakmice, a prvi poraz pretrpio je i Veszprem i to od HSV-a.

U jednoj od najzanimljvijih utakmica 7. kola Lige prvaka za rukometaše HSV je uspio pobijediti Veszprem (27:26), u čijim redovima je sjajnu partiju pružio kapiten našeg nacionalnog tima Mirsad Terzić. Kod njemačke momčadi najefikasniji su bili Hens sa 8, te Kraus sa 5 golova, dok su kod Veszprema Vujin sa 7 i Terzić sa 6 golova bili najefikasniji.

U grupi B Kolding našeg Muhameda Toromanovića upisao je pobjedu u duelu sa Tatranom (28:27). Kružni napadača naše reprezentacije postigao je 2 gola, a najefikasniji kod danske momčadi bio je Karlsson sa 6 golova, dok su kod Tatrana sa po 7 golova najefikasniji bili Kristopans i Sobol.

U grupi A Lowen je u Njemačkoj teže od očekivanog došao do bodova u duelu sa Celjem (33:32). Lavovi su se dugo mučili, a slovenačka momčad je na odmor otišla sa dva gola prednosti (14:16), no istu do kraja nije uspjela sačuvati. Gensheimer, Myrhol i Tkaczyk sa po 5 golova bili su najefikasniji kod Lowena, dok su kod Celja najefikasniji bili Gajić sa 6 i Rnić sa 5 golova.

Mađarski Szeged u okviru grupe C došao je do očekivane pobjede u duelu sa Dinamom iz Minska (37:34). Kod pbjedničke momčadi najefikasniji je bio Sulc sa nevjerovatnih 16 golova, dok je kod poraženih Pukhouski sa 9 golova bio najučinkovitiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.