Sjajni Bašić nije pomogao Chamberyju

Ligaprvaka za rukometaše

Sjajni Bašić nije pomogao Chamberyju

Adnan Beganović

Danas su odigrane tri utakmice 7. kola Lige prvaka za rukometaše, a u derbiju kompletnog kola Barcelona je u Blaugrani svladala Kiel (34:31).

Chambery je uprkos sjajnoj igri našeg reprezentativca Edina Bašića poražen na gostovanju kod Kielcea (31:25), dok je Kadetten pred svojim navijačima bio bolji od Aalborga (34:31).

U derbiju 7. kola Lige prvaka za rukometaše Barcelona je bila bolja od Kiela. Utakmica dva velika kluba odlučena je u posljednjih deset minuta, a najzaslužniji za pobjedu katalonske momčadi je švedski golman Sjostrand, koji je u drugom poluvremenu igrače Kiela dovodio do ludila.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Nagy sa 6, te Noddesbo i Ugalde sa po 5 golova, dok su kod Zebri sa po 7 golova najefikasniji bili Zeitz i Reichmann.

Kielce je pred svojim navijačima slavilo u duelu sa Chamberyjem (31:25). Nakon prvih 30 minuta rezultat je glasio 16:15 u korist domaćih rukometaša, da bi u drugom dijelu Džomba i društvo ubacili u brzinu više i na kraju su sasvim zasluženo slavili. Džomba, Stojković i Rosinski sa po 6 golova su predvodili Kielce, dok je naš reprezentativac Edin Bašić sa 8 golova bio najefikasniji kod Chamberyja.

Kadetten je rezultatom 34:31 svladao Aalborg, dok je duel Ciudada i St.Petersburga odgođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.