Skauti poslali Čelik u niži rang

Premijer liga za rukometaše

Skauti poslali Čelik u niži rang

U zaostaloj utakmici 14. kola rukometne Premijer lige BiH, zenički Čelik pred svojim navijačima je poražen od Izviđača (27:31) pa su sada izgledi Zeničana za ostanak u društvu najboljih svedeni na teoriju.

Domaći Čelik u ovom susretu imao je imperativ pobjede, no izabranici Milanka Savčića još jednom su podbacili, pa gosti iz Ljubuškog sasvim zasluženo kući nose bodove.

U početku utakmice igralo se gol za gol, a na odmor se otišlo pri rezultatu 18:17 za Izviđač.

U drugo poluvrijeme Skauti ulaze mnogo bolje i već na samom otvaranju istog bježe na plus 5, no Čelik se nije predavao pa vrlo brzo dolazi na jedan gol zaostatka. Međutim, zadnjih 10 minuta susreta pripada Skautima koji na kraju sasvim zaslužno pobjeđuju, a Čelika najvjerovatnije šalju u niži rang.

Kod Čelika najefikasniji je bio Edin Bajramović sa 12 postignutih pogodaka, dok je kod Izviđača sa 9 golova najučinkovitiji bio Vladimir Gruičić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.