Skauti slavili, novi porazi Borca i Sloge

Skauti slavili, novi porazi Borca i Sloge

A. Beganović

Kompletirano je 8. kolo Seha lige u kojem su naša dva kluba, Borac i Sloga, pretrpjeli poraze, dok je Izviđač upisao pobjedu.

Izviđač je u Ljubuškom dočekao Nexe i nakon 60 minuta bespoštedne borbe upisao je pobjedu rezultatom 30:23. Najefikasniji u redovima Skauta bio je bh. reprezentativac Senjamin Burić, koji je postigao 7 golova, dok je na golu briljirao njegov brat Benjamin Burić, koji je imao 19 uspješnih intervencija. Kod Nexea su najefikasniji bili Markotić i lelić sa po 6 golova.

Sloga je na domaćem terenu pretrpjela ubjedljiv poraz od Brest Meškova (37:23). Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Knudsen sa 6, te Ataevas i Šumak sa po 5 golova, dok su Biljaka i Vukičević sa po 5 golova bili najefikasniji kod Sloge.

Borac iz Banja Luke gostovao je u Slovačkoj gdje je poražen od domaćeg Tatrana (29:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.