Slabih nema, ali može se sa mnogima

Pred žreb za rukometnu Ligu prvaka

Slabih nema, ali može se sa mnogima

Danas će se u Beču obaviti žreb za Ligu prvaka u sezoni 2011/2012, a u petom šeširu će se naći naš šampion sarajevska Bosna BH Gas.

Puleni Irfana Smailagića su zajedno sa mađarskim Szegedom, danskim Silkeborgom i poljskom ekipom Wisla Plock i oni ne mogu biti protivnici, a što se tiče ostalih, tu je manje više društvo iz prošlih sezona ako izuzmemo nove jake sastave u Ligi prvaka kao što su danski AG Kopenhagen, slovenački Cimos Koper i nemački Fuhse Berlin. Po šeširima to izgleda ovako:

1 (Barcelona, HSV Hamburg, Čehovski Medvedi, Montpellier)
2 (Zagreb,Cimos Koper, Veszprem, AG Kopenhagen) 
3 (Ciudad Real, Kiel, Konstanta, Kadetten Schaffhausen)
4 (Sankt Peterburg,Chambery, Ademar Leon,Fuhse Berlin)
5 (Bosna BH Gas, Wisla Plock, Silkeborg, Szeged)

Ostaju još 4 upražnjena mjesta koji sačinjavaju šesti bubanj i uz dužno poštovanje pobednicima tri turnira na kojima će učestvovati na primer predstavnici Makedonije (Metalurg), Srbije (Partizan), Norveške (Haslum), Slovačke (Tatran) i Švedske (Savehof) najvažnije je izbeći najboljeg sa Wilde Card turnira.

Tamo su četiri tima koji su izuzetno kvalitetni, a i vrlo finansijski jaki, a to su Rhein-Neckar Lowen, Valladolid, Viva Targi Kielce i Dunkerque. Lowen je prošle sezone u Ligi prvaka igrao na Final Fouru, Valladolid u osmini finala, Dunquerque je pobjednik francuskog Kupa dok su Kielce ispale u grupi koja je čini se bila i najača, ali nemaju opravdanje za poraz od Plocka u borbi za titulu prvaka Poljske. 

Kad se sve sumira, tu je mnogo timova sa kojim je Bosna BH Gas igrala poslednjih godina. Iz priloženog se vidi da je najbolji scenario opet završiti u grupi sa Sent Peterburgom i Konstantom, a kad su u pitanju treći i četvrti šešir može se izaći na kraj sa Chamberyem (pobeda u Sarajevu 2009.) i Kadettenom. Iz prva dva šešira je svako jak, a možda je najbolje izbeći moćni i bogati AG Kopenhagen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.