Sloboda Solana na korak od plasmana u Premijer ligu

Smjena na vrhu tabele

Sloboda Solana na korak od plasmana u Premijer ligu

Novi lider sjeverne grupe Prve federalne lige za rukometaše je tuzlanska Sloboda Solana, koja je sinoć u Mejdanu deklasirala komšije iz Lukavca sa 43:16. Tuzlanski Solari iskoristili su kiks do jučer vodećeg Maglaja, koji je u subotu izgubio u Jajcu 26:20, i preuzeli vrh tabele.

“Osjećaj je nevjerovatan, jer smo se cijelu sezonu borili za titulu. Ostala nam je utakmica u Žepču u kojoj nam je potreban i bod za titulu. Vjerujem da ukazanu priliku nećemo propustiti”, kazao je Omar Babović, vanjski igrač Tuzlaka.

Ipak, u Sloboda Solani su oprezni jer ekipa Žepča je od boljih u ligi i samo maksimalni angažman, borba do posljednjeg atoma snage, može garantovati pozitivan rezultat. Sloboda Solana je dvostruki prvak BiH, ali je posljednjih godina dotakla dno. Klub je faktički bio pred gašanjem, ali su ga sa aparata za vještačko disanje skinuli entuzijasti.

U prvom redu su trener Mirza Bulić, njegov pomoćnik Eldar Kadić, predsjednik Samir Sejranić... Ako kažemo kako je jedini siguran prihod Solara 500 KM koje su dobijali od preduzeća Centralno grijanje, onda vam je jasno s kakvim su ulaganjima došli na korak od Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.