Sloga jedanaesta ovosezonska žrtva zeničkog Čelika

Nova pobjeda lidera

Sloga jedanaesta ovosezonska žrtva zeničkog Čelika

Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika, lidera Premijer lige BiH, su u okviru 14. kola upisali su novu, jedanaestu ovosezonsku pobjedu savladavši na domaćem terenu ekipu Sloge iz Doboja rezultatom 34:27.

U zeničkoj Areni pred oko 700 gledalaca lider Premijer lige je sasvim zasluženo slavio novi trijumf, iako su na poluvremenu gosti imali vodstvo od jednog gola prednosti (17:18). 

Zeničani su do pobjede stigli odličnom igrom u drugom poluvremenu. Dobojlije su sve do 33. minute imali vodstvo, ali su ona domaći predvođeni Huremom, Begagićem i Kadićem ubacili u brzinu više i rutinski privela utakmicu kraju. 

Najbolji u redovima Zeničana bio je Begagić sa 10 golova, dok su Kadić i Hurem postigli po sedam. U ekipi Sloge najraspoloženiji je bio Stanković sa šest, dok je Bosić dao gol manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.