Novi skandal na bh. terenima: Utakmica prekinuta dok se tribine nisu ispraznile

Drugačiji zakoni u odnosu na ostatak države

Novi skandal na bh. terenima: Utakmica prekinuta dok se tribine nisu ispraznile

H. Zilić

Stižu nam nove nevjerovatne scene iz Bosne i Hercegovine i još jedan primjer da je sport pojedincima na posljednjem mjestu.

Meč Prve lige FBiH za rukometaše između Sloge 2 i RK Rvacka odigran u Gornjem Vakufu, prekinut je 29. minuti, a razlog je 47 prisutnih roditelja i rodbine koji su bodrili mlade rukometaše. Zatraženo je da napuste dvoranu da bi se utakmica mogla nastaviti iako nije bilo nikakvih problema, psovki, povika, jedmostavno ljudi su došli da gledaju svoje sinove, braću, rođake, međutim u SBK-a vladaju neki novi zakoni u odnosu na ostatak države

Utakmica omladinske ekipe Sloga 2 ,prekinuta je u 29 minuti gdje je 47 prisutnih roditelja od djece koja igraju,zatim...

Posted by MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje on Sunday, October 24, 2021

Naime, klubovi iz ovog Kantona se bore mjesecima sa tamošnjim vladajućim strukturama kako bi publika mogla u dvorane sa dokazom o vakcinaciji i validnim PCR testom, međutim ni to ne pomaže u SBK-a, gdje su sportski radnici ogorčeni.

Dvorane su przane, igrači igraju u sablasnoj atmosferi, a pojedince evidentno nije birga za sport ni za rekreaciju, a kamoli za klubove, jer većina klubova iz SBK-a preko navijača, karata, obezbjeđuje dio finansiranja.

Top Komentari

Mowzilla
SrednjoBombaški Kanton, uvijek i vazda bio...
3 2
Brazuka
Sda mafija gasi sport u sbk. Premijer lendo pa sarajcic Midhat pa Ivan frljic
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi