Dizdarević pojačala Slogu

Bivša rukometašica Iskre i Goražda

Dizdarević pojačala Slogu

H. Zilić

ŽRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje za cilj ima da naredne sezone napadne plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ekipa lagano slaže roster za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH, a novo ime u redovima Sloge je Taiba Dizdarević, bivša rukometašica Iskre iz Stoca i Goražda.

Ovu informaciju klub je potvrdio na putem zvaničnih kanala.

"Taiba Dizdarević, prvo pojačanje ŽRK Sloga u borbi za Premijer ligu.

Taiba Dizdarević je rođena 08.06.1993.godine u Čapljini. Po zanimanju je profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Svoje prve rukometne korake napravila u OŽRK Iskra iz Stoca, član tog kluba je bila punih petnaest godina. Pored igranja za ovaj kluba, radila je I kao trener mlađih selekcija popularni iskrica.

Prije dvije godine prvu put napušta svoj matični klub I karijeru je nastavlja u Premijer ligi, tačnije u ŽRK Goražde, odakle i dolazi u naš klub. Taiba može uspješno igrati na sve tri vanjske pozciije i sigurno će bit pojačanje za naš klub u borbi za Premijer ligu.

Ne uzimajući u obzir igračice koje su nam došle iz Bugojna nakon gašenja Iskre, ovo je prva igračica koja sa strane dolazi u naš klub i sigurni smo da će se osjećati kao kod kuće.

Taiba dobro došla u grad rukometa, dobro došla u društvo pahuljica", stoji u saopštenju ŽRK Sloga.

[facebook]https://www.facebook.com/132054850291727/photos/a.399800840183792/2022565294573997/[/facebook]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi