Slovenac Mačkovšek konačno kod Vranješa

Potpisao za Veszprem

Slovenac Mačkovšek konačno kod Vranješa

Slovenački reprezentativac Borut Mačkovšek igrat će u naredne dvije sezone za mađarski Veszprem, našega Mirsada Terzića.

Mačkovšek stiže iz Celja Pivovarne Laško. U karijeri je dvadesetšestogodišnji šuter igrao i za Hannover, Eisenach, Dinamo Minsk, Montpellier...

Trener Veszprema Ljubomir Vranješ želio je svojevremeno da ga vidi i u Flensburgu prije nekoliko godina, ali tada se Mačkovšek odlučio da mu prva internacionalna stanica bude Hannover.

Mačkovšek je lijevi bek, a 2013. bio je izabran za najboljeg rukometaša bivše Jugoslavije u izboru portala balkan-handball.com.

Veszprem je u prošloj sezoni nakon deset godina izgubio titulu prvaka Mađarske, a u Ligi prvaka je ispao u četvrtfinalu pa će Ljubomir Vranješ biti pod ogromnim pritiskom u narednoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti