Slovenija bolja od Paragvaja, remi Francuske i Španije

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Slovenija bolja od Paragvaja, remi Francuske i Španije

Danas su odigrane posljednje utakmice 4. kola grupne faze Svjetskog prvenstva za rukometašice koje se igra u Njemačkoj.

U grupi A, Slovenija je savladala Paragvaj rezultatom 28:22 čime je osigurala plasman u narednu fazu takmičenja. U istoj grupi, Španija i Francuska su u derbiju remizirali odigravši 25:25, doksu rukometašice Rumunije upisale i četvrtu pobjedu na turniru nad Angolom.

Rumunija, Slovenija, Francuska i Španija osigurale su plasman dalje, ali ostaje da se vidi kakav će biti konačan poredak.

U grupi B, Norveška je rezultatom 34:16 deklasirala Češku i tako osigurala prolaz dalje, a za prvo mjesto u grupi će igrati protiv Švedske koja je rezultatom 38:24 bila bolja od Argentine.

U duelu dvije ekipe koje se bore za poziciju broj četiri, Mađarska je bila bolja od Poljske rezultatom 31:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi