Smajlagić: Biće još pobjeda i poraza

U subotu dolazi Chambery

Smajlagić: Biće još pobjeda i poraza

O. Lekić

"Pobjeda protiv Nexea došla je u pravo vrijeme za podizanje samopouzdanja kod igrača pred utakmicu EHF rukometne Lige prvaka protiv Chamberyja", izjavio je danas na konferenciji za medije trener Rukometnog kluba Bosna Irfan Smajlagić.

Rukometni klub Bosna jučer je u okviru 5. kola SEHA lige pred ispunjenim tribinama dvorane ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu savladao hrvatskog prvoligaša Nexe (26:23).

Smajlagić smatra da je pobjeda bila neophodna za podizanje samopuzdanja njegovim igračima nakon nekoliko upisanih poraza jer u subotu, 15. oktobra, Bosna u Sarajevu dočekuje francuski Chambery Savoie.

''Trebaće nam vremena i podrška navijača kakva je bila jučer protiv Nexee. Bit će poraza i pobjeda, ali najvažnije je da gradimo samopouzdanje i budemo istrajni u ostvarenju naših ciljeva'', izjavio je Smajlagić.

Bosnini igrači Danijel Mesarić i Kosta Savić ističu da je Bosna protiv Nexe zaigrala onako kako trener Smajlagić zahtijeva, te da je potrebno isto ponoviti protiv Francuza.

''Jučer smo pokazali naše pravo lice. Imali smo padova u igri ali na kraju smo učinili ono što je trener zahtijevao i pobijedili'', kazao je Mesarić.

Savić smatra da je utakmicu protiv Nexe presudila agresivna odbrana i strpljiv napad, te da istu igru Bosna mora ponoviti i protiv Chamberyja u Subotu.

Susret Bosna - Chambery zakazan je za subotu u 19.00 sati u dvorani Skenderija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.