Smajlagić: Borbenosti neće nedostajati

Uoči susreta s Chamberyjem

Smajlagić: Borbenosti neće nedostajati

Adnan Beganović

„U Ligi prvaka nema slabe momčadi. Dolazi nam jedan renomiran protivnik koji je prošle godine bio jedno od najvećih iznenađenja Lige prvaka i očekuje nas tešak susret“, rekao je trener RK Bosna BH Gas, Irfan Smajlagić.

Na press konferenciji novinarima su se pored Smajlagića obratili i kapiten Studenata, Petar Kapisoda, predsjednik Upravnog odbora Jasmin Hošo te gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

„Biti među 24 odabrane evropske momčadi je uspjeh vrijedan divljenja. Međutim, mi na ovim prostorima ponekad nismo realni, pa ništa osim prvog mjesta ne znamo vrednovati. U klubu od ove sezone pušu neki novi vjetrovi, odnosno Bosna je bila superiorna u domaćem prvenstvu, no sada se želi iskorak u Ligi prvaka. Ali, za to će trebati vremena i najbitnije od svega je da budemo svjesni da se preko noći ne može ništa uraditi. Uveli smo jedan novi režim rada, koji do sada većina igrača nije poznavala, pa je normalno da im ide malo teže sa prilagodbom na isti“, rekao je Smajlagić te dodao:

„Kvalitetan rad mora doći na naplatu, samo moramo imati strpljenja. U projektu stvaranja kvalitetne momčadi najvažnije je strpljenje. Prvo kolo Lige prvaka donosi nam susret s Chamberyjem, koji je jako kvalitetna momčad. Slabiji su za Narcisa, ali na tom mjestu sada imaju igrača koji će za koju godinu biti njegove kvalitete. Svoju igru nisu mijenjali odlaskom Narcisa i trener Chamberyja je njihova najjača karika. Ponavljam, biće teško ali ja mogu obećati da će se moji izabranici boriti i da ćemo svi zajedno učiniti sve da dođemo do pobjede“.

Smajlagić je također rekao da će se tek nakon zadnjeg kola u prvenstvu vidjeti da li je Bosna superiorna, ali je i napomenuo da bi Studenti imali puno više koristi da je premijer liga kvalitetnija.

Kapiten sarajevske momčadi Petar Kapisoda okupljenim novinarima je rekao:

„Ja nisam neki govornik, ali reći ću da ćemo dati sve od sebe da dođemo do trijumfa. Naporno smo radili i očekujem da se taj rad isplati. Biće teško, ali sam uvjeren da uz pomoć publike možemo do trijumfa“.

Podsjetimo, utakmica prvog kola Lige prvaka između RK Bosna BH Gas i Chamberyja na rasporedu je u subotu  udvorani Zetra s početkom u 17 sati  i 30 minuta. Ulaznice su već jučer puštene u prodaju, a cijena je 5 KM. Agilna uprava Studenata obezbjedila je i 150 ulaznica koje će biti podijeljene u osnovne i srednje škole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.