Smajlagić: Lowen je favorit, ali...

Uoči utakmice s Lowenom

Smajlagić: Lowen je favorit, ali...

Adnan Beganović

RK Bosna BH Gas jučer je u okviru Premijer lige BiH rutinski svladao Čelik, a već danas sve misli igrača i stručnog štaba našeg šampiona okrenute su prema nedjelji i duelu s Lowenom u 3. kolu Lige prvaka.

"Lowen je vrhunska ekipa čije ambicije u Ligi prvaka sežu do samog finala. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, imaju skup igrača koji su spremni za najveće domete i zato smatram da su oni favoriti", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić te dodao:

"Međutim, mi smo već u prvom kolu pobijedivši Chambery dokazali da favoriti ne pobjeđuju uvijek i potrudit ćemo se da i ovaj put bude tako. Radimo naporno već gotovo tri mjeseca i zato se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Respektiramo njemačku momčad ali ih se ne bojimo. Naša momčad ima prostora za napredak, a igranje u Ligi prvaka sa ovako jakim momčadima izvanredna je prilika za nas da vidimo naše trenutne mogučnosti. Ponavljam, Lowen je favorit, ali ni favorit uvijek ne pobjeđuje."

Bosna BH Gas nakon dva kola ima pobjedu i poraz, a Irfan Smajlagić osvrnuo se i na susret u Velenju koji je naš predstavnik izgubio pogotkom Harmandića u posljednjim sekundama.

"Utakmica u Velenju ponudila je vrhunski rukomet, bilo je mnogo rezultatskih preokreta i mislim da svi oni koji su gledali ovaj susret mogli su uživati. Imali smo veliku priliku za pobjedu, ali nismo ispoštovali neke naše dogovore tako da je pobjeda Gorenja zaslužena", zaključio je Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije