Smajlagić: Odbrana je ključ uspjeha

Podrška Studentiima u subotu je jako bitna

Smajlagić: Odbrana je ključ uspjeha

Adnan Beganović, foto: A. Balić

"Očekujem dobru rukometnu predstavu i veliku podršku navijača jer kad se sve sabere i oduzme, rukomet, kao i svaki sport igra se radi navijača", rekao je dva dana pred susret sa Gorenjem u okviru LP, trener Bosna BH Gasa, Smajlagić i dodao:

"Do kraja grupne faze Lige prvaka ostala su nam još četiri susreta. Još uvijek smo u igri za prolazak dalje, no najbitnije od svega je da sve misli usmjerimo samo na susret sa Gorenjem, a onda tek nakon toga razmišljat ćemo o drugim protivnicima".

Podsjetimo, popularni Studenti u prvom susretu u Velenju doživjeli su minimalan poraz, mnogi će reći nesretan, no Smajlagić ne misli tako.

"Moja filozofija je da nema nesretnih poraza. Jednostavno u tom momentu nismo imali kvalitetu za pobjedu i zato smo poraženi. Najlakše je nakon poraza u egal utakmici reći da je isti plod nesreće, ali trebamo biti realni. U momentima kada se rješavalo pitanje pobjednika u Velenju mi nismo bili najbolji i zato smo poraženi", istakao je Smajlagić.

Ono što po riječima Smajlagića najviše nedostaje njegovoj ekipi kako bi napravila bolje rezultate u Ligi prvaka su konstantno jaki protivnici.

"Domaće prvenstvo je objektivno loše kvalitete. Ne želim podcijenjivati niti jednu bh. ekipu, no stvari su takve kakve jesu i upravo zbog nedostatka jačih utakmica kroz domaće prvenstvo susrećemo se sa problemima u Ligi prvaka. Teško je stvarati kontantu bez jakih utakmica, no mi smo primorani na to. U susretima Lige prvaka najbolje možemo vidjeti naše trenutne kvalitete, odnosno u ovim susretima mi objektivno možemo vidjeti da li smo napravili napredak u odnosu na početak sezone", rekao je Smajlagić i dodao:

"Veliki problem za nas predstavlja i to što nemamo u ekipi vrhunskog igrača, odnosno igrača koji će u momentima kada se "lomi" rezultat preuzeti odgovornost na sebe i biti taj koji će odlučiti pobjednika, no to ne znači da ga ubrzo nećemo imati. Naprotiv, mislim da smo na pravom putu da stvorimo dva ili tri takva igrača, ali to je dugotrajan proces i svi zajedno moramo biti strpljivi."

Vezano za samu utakmicu sa Gorenjem, Smajlagić smatra da će veliku ulogu u subotu odigrati odbrana, psihološka priprema ekipe te podrška navijača, koja je u ovakvim duelima jako bitna.

"U savremenom rukometu sve polazi od odbrane. Ukoliko u ovom segmentu igre pružimo svoj maksimum, smatram da možemo do pozitivnog rezultat. Dobra odbrana omogućit će nam veliki broj "lakih" golova iz kontre i polukontre. Također želim naglasiti da je i psihološka priprema igrača u ovakvim susretima jako bitna. Ja jednostavno želim da u svaki susret uđemo bistrih glava, odnosno da eventualnu pobjedu ne doživljavamo euforično, a poraz tragično. Važnu ulogu u subuto mogla bi imati i publika i zato se nadam da će veliki broj naših navijača biti na tribinama te da će pružiti nesebičnu podršku ekipi. Jako je bitno da igrači u momentima kada im ne ide najbolje osjete da imaju podršku". zaključio je trener popularnih Studenata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.