Smajlagić: Ponoviti igru kao protiv Zagreba

Smajlagić: Ponoviti igru kao protiv Zagreba

Adnan Beganović

Rukometaše sarajevske Bosne BH. Gas u subotu očekuje utakmica Lige prvaka protiv moćnog njemačkog Flensburga.

Studenti su u prošlom kolu na svom parketu ostvarili odličan rezultat, remiziravši sa RK Zagrebom, a trener Bosne Irfan Smajlagić se nada da će njegovi izabranici ponoviti igru iz prošlog kola.

"Flensburg je kvalitetna ekipa o kojoj se nema šta puno pričati. Preferiraju brzu igru i takav tempo drže svih 60 minuta, odnosno cijelu utakmicu igraju na jako visokom nivou", kazao je Smajlagić na današnjoj konferenciji za medije.

"Veoma je teško odgovoriti na njihovu igru, no uz dosta agresivnosti i dinamike u odbrani, mislim da im možemo parirati. Igra u duelu sa Zagrebom daje nam pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. Ukoliko ponovimo takvu igru, odnosno ukoliko budemo disciplinovani u odbrani i u napadu kao na toj utakmici, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Biće teško, ali svaka utakmica u Ligi prvaka je teška, ali to za našu mladu momčad predstavlja veliki izazov.  Nikom ne treba priznati da je bolji dok nas ne pobijedi, a i ako nas pobjedi ne trebamo očajavati, nego se trebamo vratiti radu", dodao je trener Studenata.

Utakmica između Bosne BH Gas i Flensburga na programu je u subotu, u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji, sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije