Smajlagić: Sezona će biti jako zahtjevna

Studenti u subotu protiv Sutjeske

Smajlagić: Sezona će biti jako zahtjevna

Adnan Beganović

Uoči prvog domaćeg susreta RK Bosna BH Gas u novoj sezoni održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili predsjednik najuspješnijeg bh. kolektiva, Muhamed Pilav, šef struke Irfan Smajlagić, te kapiten momčadi Tarik Međić.

"U ovom momentu je najmanje bitno šta smo do sada uradili, odnosno želimo samo gledati na budućnost u kojoj nas očekuje mnogo iskušenja. Ambicije su možda i veće nego prethodnih sezona i nadamo se da ćemo ih ispuniti. Bilo je nekih manjih problema tokom pripremnog perioda, no već sam rekao da smo fokusirani samo na ono što slijedi. Drago nam je što je kranula Regionalna liga i učinit ćemo sve da osiguramo barem učešće na završnom turniru. Pored toga želimo odbraniti titulu, te ponovo se plasirati među 16 najboljih u Evropi. Kup nije prioritet, ali ako nam se ukaže prilika da ga osvojimo, nećemo je ispustiti", između ostalog je rekao predsjednik kluba Muhamed Pilav.

Šef stručnog štaba Irfan Smajlagić govorio je o iskušenjima u Regionalnoj ligi, te Ligi prvaka, kao i o igračima koji su u ovom prelaznom roku stigli u Bosnu.

"Sezona će biti jako zahtjevna. Biće pobjeda, ali i poraza, no najbitnije je zadržati pozitivnu atmosferu. Ambicije su iste kao i u prethodnim sezonama. Bosna je evropski klub, možda i jedna od rijetkih svijetlih tačaka bh. klupskog sporta. Bez obzira na probleme na koje smo nailazili, naš cilj je uvijek isti, a to je napredak, kako klupski tako i igrački", rekao je Smajlagić i dodao:

"Svaki klub koji učestvuje u Regionalnoj ligi trudit će se da na što bolji način predstavi svoju zemlju, pa tako i mi. U svakoj utakmici daćemo svoj maksimum, no svjesni smo da će biti oscilacija, no vremenom će se stvari izbalansirati. Jedan od većih problema sa kojima se svi klubovi susreću je često mjenjanje rostera, međutim sa istim se moramo znati nositi. Liga prvaka će kao i svake godine biti zahtjevna. To takmičenje je nešto najbolje što u ovom trenutku nudi Evropa i drago nam je da smo dio te elite".

U toku prelaznog roka u redove Studenata došlo je nekoliko igrača, a Smajlagić tvrdi da to nisu pojačanja, odnosno da su to igrači koji su dobrodošli za popunjavanje rostera.

"Nisu to pojačanja, kao što se često kroz medije provlaći. To su igrači koji su dovedeni kako bi popunili roster, a u isto vrijeme su mladi, te mogu napredovati. Iz godine u godinu pred nama je sve više rada, a momčad će uvijek 'izbaciti' pojedinca. Tako je bilo i prošle sezone, a nadam se da će tako biti i ove. Pristup na treningu je fenomenalan i sa tim aspektom sam jako zadovoljan", zaključio je Smajlagić.

"Atmosfera u momčadi je sjajna. Došlo je mnogo novih igrača, no na terenu i van njega smo pravi prijatelji. Ambiciozni smo i gladni uspjeha i to ćemo pokazati već u subotu kada nam u goste dolazi Sutjeska. Potrebna nam je podrška, pa ovim putem pozivam navijače da u što većem broju dođu na ovu utakmicu", rekao je novi kapiten Studenata, Tarik Međić.

Podsjetimo, utakmica 3. kola Regionalne lige između Bosne i Sutjeske igra se u subotu na Mojmilu sa početkom u 18:00 sati, a ulaz u dvoranu je slobodan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije