Smajlagić: Trebamo što više jakih mečeva

Bosna na korak do jesenje titule

Smajlagić: Trebamo što više jakih mečeva

Adnan Beganović

Aktuelni prvaci BiH i trenutno vodeća momčad PL, rukometaši Bosna BH Gasa, u srijedu će na Mojmilu protiv Krivaje odigrati zaostali susret 9. kola, a šef struke popularnih Studenata Irfan Smajlagić uvjeren je da trijumf neće doći pod znak pitanja.

"Svi rukometaši spremni su za utakmicu, izuzev Riste Arnaudovskog, koji je već duže vrijeme van trenažnog procesa zbog povrede. Iako igramo sa relativno lakšim protivnikom ne smijemo dozvoliti sebi da podcijenimo Krivaju, jer to nisu maniri velikih klubova. Svaki protivnik je vrijedan poštovanja, pa tako i Krivaja, a moje dugogodišnje iskustvo, kako igračko tako i trenersko, govori mi da isti pristup u svakom susretu daje kvalitetu", rekao je za SportSport.ba Irfan Smajlagić te dodao:

"Mi u ovom trenutku jesmo kvalitetniji od Krivaje, ali trebamo biti svjesni da pobjeda nikada neće doći sama od sebe. Utakmice u Premijer ligi jako su bitne za našu momčad radi uigravanja i na ovim susretima naša mlada ekipa može jako mnogo napredovati u taktičkom pogledu. U srijedu ćemo dati sve od sebe da naše navijače obradujemo još jednom dobrom rukometnom predstavom te da s nova tri boda osiguramo titulu jesenjeg šampiona."

Bosna je u srijedu na vrućem gostovanju u Banja Luci pobijedila domaćeg Borca, a svoj osvrt na ovu utakmicu za naš portal dao je i Irfan Smajlagić.

"Borac je ekipa koja ima i glavu i rep. Djeluju kao tim koji zna šta hoće u svakom trenutku i zbog toga je naša pobjeda još vrijednija. Mislim da ovakvih utakmica treba našem klubu što više jer samo kvalitetni suparnici mogu i Bosnu podići na jedan viši nivo. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, pritisak na mojim igračima je bio ogroman pa me posebno raduje što su znali odgovoriti na isti i na kraju sasvim zasluženo pobijediti. U ovom susretu po prvi put sam osjetio da ekipa diše kao jedan te da smo došli do tog nivoa da budemo pravi kolektiv", zaključio je popularni Pipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije